Skip to main content
06-27 57 86 82

Referenties

Ik ben inmiddels ruim 15 jaar full-time professional.  In die tijd heb ik meer dan duizend optredens mogen verzorgen. Van mensen uit de zorg tot onderwijzers, van IT-consulenten tot bijeenkomsten met de premier en leden van het Koninklijk Huis in het publiek: ik heb ervaring met vele "soorten" publiek. Die ervaring is van onschatbare waarde bij het op maat creëren van mijn optredens.
Kunt u hieronder geen relevante referentie vinden voor uw branche, uw thema of uw organisatie? Neem dan altublieft contact op. Hoogstwaarschijnlijk kan ik er wel een voor u achterhalen. En uiteraard kan ik aan de referent vragen of u contact mag opnemen voor een nadere toelichting. Kijkt u ook eens op mijn LinkedIn, daar staan nog meer referenties!

DRS. JAAP SMIT, h.t. commissaris van de koning van de provincie zuid-holland

“Een hele kunst: 1500 mensen van een zeer diverse achtergrond allemaal weten te boeien en vermaken, met nota bene de premier erbij.”

Guus van gameren, h.t. directeur internal audit pggm

“Maarten Willemse is een inspirerende spreker die geloofwaardig en overtuigend in een rol duikt om zijn presentatie kracht bij te zetten. Opmerkelijk is zijn humor in combinatie met het vermogen om in meerdere talen te presenteren. Mijn internationale gasten bleven in zijn gespeelde personage geloven totdat zijn ware identiteit door hemzelf op humoristische wijze werd onthuld. Dat vind ik ook knap omdat meerdere Noorse aanwezigen zijn Noors zonder meer accepteerden als native language. Maarten heeft zich ook goed verplaatst in onze doelgroep en dat leidde tot een uitdagende en tegelijk nuttige presentatie."

Koen Schilders, directeur SVOZ Opleidingen in de zorg

"Maarten heeft ons jubileum een extra dimensie gegeven. Het publiek heeft genoten van zijn humor! Ook h.k.h. Prinses Margriet, naast wie ik mocht zitten,  heeft enorm gelachen om zijn grappen en de toon waarop hij zijn voordracht presenteerde. Een echte aanrader als je iets speciaals zoekt." 

Kees Vreugdenhil, voorzitter van het college van bestuur v/h dr. Nassau college

"Maarten Willemse heeft ons aangenaam verrast door de creatieve en speelse wijze waarop hij de presentatie van het strategisch beleid aan alle medewerkers heeft begeleid. We hebben vreselijk gelachen om zijn overgang van professor naar cabaretier. Maarten bleek in staat om onze input over  de scholen en medewerkers om te zetten in teksten waarbij we heerlijk hebben kunnen lachen om onszelf. Ook wist hij ons te raken met zijn vertoling van een eigentijdse versie van "het Dorp" van Wim Sonneveld, om deveranderende tijdsgeest te illustreren. De ontspannen sfeer die hij creëerde leidde tot een vrolijke en positieve middag."

drs. susanne plass, directeur Tandem Welzijn

“Als verantwoordelijke opdrachtgever was ik op zoek naar een inleider die in staat is om aandacht te vragen voor een gevoelig maar urgent onderwerp - de veranderingen van de verzorgingsstaat - en daarbij een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Cabaretier Maarten Willemse heeft voor onze organisatie - Tandem Welzijn Nijmegen - de inleiding voor een bijeenkomst verzorgd waarbij wij ons werk jaarlijks verantwoorden aan een divers samengestelde groep van externe stakeholders. Dit zijn lokale politici, professionals en management uit het maatschappelijk middenveld maar vooral ook onze klanten zelf.Maarten Willemse is daar volgens mijn oordeel - maar ook kijkend naar de vele enthousiaste reacties op zijn bijdrage - uitstekend in geslaagd. Enerzijds had hij zich goed voorbereid en de thema's die in ons werkveld aan de orde van de dag zijn in zijn presentatie goed verwerkt. Het meest waardevol vond ik zijn creatieve ideeen en zijn humor waarmee hij het publiek steeds verraste. Bijzonder noemenswaardig is dat hij voor de rol als Duitse professor die hij vertolkte - op mijn verzoek - een Duits accent had ingestudeerd en dat van A tot Z volhield. Grote Klasse!"  

maarten vogelaar, organisatie symposia tolken gebarentaal

“Maarten Willemse weet zich als een kameleon te gedragen. Dat is niet alleen heel prettig, maar ook ontzettend knap. In een duidelijk en uiterst professioneel voorgesprek wist hij in korte tijd compleet nieuwe materie zich eigen te maken. Dit resulteerde erin dat tijdens het symposium de bezoekers naar een spreker luisterden die verstand had van zaken en op een warme, maar ook humoristische manier kon inspelen op de wensen van de bezoekers. Na een lange dag van sprekers en workshopsrondes, was hij DE perfecte afsluiter van de dag. Een jaar na het symposium praten bezoekers nog steeds over zijn optreden.”

Len Nooteboom, lid directieteam Waterketen, Waterschap Brabantse Delta

"Maarten weet in een veilige en humorvolle sfeer heikele punten aan te kaarten, mensen te betrekken en kleur te laten bekennen. Hij leest de situatie en doet in het moment de goede interventies. In de voorbereiding heeft hij snel de kern te pakken. Aanrader, en gewoon erg leuk!"

Robert van Zijl, directeur bij gemeente Landsmeer

"Maarten heeft onze personeelsbijeenkomst begeleid. Op basis van een relatief korte voorbespreking wist hij het programma helemaal op ons af te stemmen met het programmadeel “Over de streep”. Zeer knap! Maarten begon met zijn fakespeech en had daarmee al iedereen in zijn zak. Het was ontzettend leuk!" 

ron van noord, secretary general nofota & policy advisor MVO

"Fantastische performance op het NOFOTA diner ter gelegenheidvan het 100-jarig bestaan. In het Engels, super grappig en goed uitgevoerd voor een 850 man tellend internationaal publiek!"

jessica van bergen-elbertsen, projectcoördinator clinical trial medication bij ace farmaceuticals

"Voor het afscheidsfeest van onze voormalige directie waren wij op zoek naar een geschikt en leuk intermezzo. Dit was nog niet eenvoudig want voor het feest was slechts 2 uur ingeruimd én ons was nadrukkelijk gevraagd om de speeches beperkt en kort te houden. Verder was het de bedoeling dat het feest een informeel en ongedwongen karakter zou hebben. Tegelijkertijd wilden we natuurlijk wel wat grappige anekdotes en mooie herinneringen ophalen. Maarten bleek wat dat betreft een gouden vondst! In een tijdbestek van zo’n 25 minuten wist hij de input die wij hem hadden gegeven heel treffend en hilarisch te vertalen in een geweldige conference waarbij hij de lachers binnen 5 seconden op zijn hand had. Het grappige was dat menigeen pas vrij laat in de gaten hadden dat het om een fake-speech ging en werkelijk dachten dat dit ‘Dr. Maarten van der Plas, zoon van de visboer uit Katwijk, waar jullie elke vrijdag een visje gingen eten’ was! Kortom: een zeer geslaagd optreden waar we met veel plezier op terugkijken!"

Hanneke Troost, Communications bij Avanade

"Maarten heeft ons zevende Inspire event fantastisch afgesloten met droge humor die helemaal bij Avanade past! Hij bereidt zich goed voor en zet een verrassende act neer. De goocheltrucs die hij er tussendoor deed waren zeer verrassend. Vooraf had hij zijn verhaallijn wel gedeeld, maar gedurende de dag verzamelde hij allerlei topics waar hij in de afsluiting geniaal op terug kwam. Dat maakte het verhaal helemaal af. Maarten is een heel prettig persoon om mee te werken en zeker een aanrader voor een frisse en verrassende afsluiting van een event."

Marco reitsma, hoofd planbureau lg bij het kadaster

"Maarten was vier keer op rij onze "uitsmijter van dedag" op de LG Themadagen (Kadaster). Vele mensen hebben zeer genoten van de Fakespeech. Vanuit de organisatie van de LG themadagen (Kadaster) heb ik Maarten leren kennen als een zeer professioneel, humorvol persoon."

Corinne Elgers-van elleswijk, teamcoördinator bij de koninklijke notariële beroepsorganisatie

"Op 14 oktober 2016 heeft Maarten voor ons jaarcongres twee keer opgetreden: hij heeft een fakespeech en een afsluitend cabaret verzorgd. Zijn optredens werden zeer gewaardeerd door ons publiek. Maarten beschikt over een geweldig improvisatievermogen. Zijn optredens waren verrassend en erg humoristisch. Echt een aanrader!"

Zoekt u een voor u relevante referentie en kunt u die niet vinden? Of wilt u graag contact met een referent voor nadere toelichting? Neem contact met mij op!